15 maj – 18,3°C

Det drar ihop sig! Drygt två veckor kvar, och på söndag 19 maj kl 23:59 stänger anmälan för SM-klasserna. Missa inte att anmäla dig om du ska köra SM. Övriga klasser stänger något senare, kolla på Mitt Lopp vad som gäller just det du tänker köra!

Idag på eftermiddagen var det hela 18,3°C i sjön – skönt att simma i redan nu!

Filmade banor för 2024

Nyfiken på banorna för 2024? Nu offentliggör vi årets filmer av cykling och löpning för SM på sprintdistans, samt löpningen för Agegroup.

Nytt för i år är att vår tävlingsledare Per Vikner är med och kommenterar. Om ni tycker det blir långtråkigt emellanåt, kom ihåg att man kan öka uppspelningshastigheten på YouTube.

Cykel Sprint (SM) – 1 varv á 6,6 km, cyklas totalt 3 varv
Löpning Sprint (SM) – hela löpbanan – 5 km

Cykel Agegroup – 1 varv á 20 km. 2 varv för Olympisk distans, 1 varv för motionsdistansen
Löpning Agegroup – 1 varv á 5 km, gäller även för motionsdistansen

 

 

Saknat och upphittat

Vi har en deltagare som saknar sin våtdräkt efter första supersprint-loppet i lördags. Det är en svart och röd Colting Open Sea, storlek MT.

Vi har också en upphittad/kvarlämnad våtdräkt som liknar den saknade men av ett annat märke och design.

Kan någon ha fått fel dräkt med sig hem? Hör av er på mail till mailto:info@hallstatriathlon.se så kanske detta ordnar sig.

Filmade banor – 2023

Vi tror att det var ganska populärt att kunna se cykel- och löpbanorna på film innan loppet ifjol, så därför har vi nu tagit en sväng igen och laddat upp på YouTube – i skrivande stund har vi cykel- och löpbana för Masters/RM (och motionsklass), och cykelbanan för både SM-stafett och Supersprint. Löpbanor för de två sistnämnda är också på gång.

Nyheter i samband med SM-stafett

Det kommer att ske en del förändringar eftersom vi genomför SM-stafett på söndagen.
I stora drag så flyttas 2 x supersprint lopp 2 två från söndag till lördag och SM-stafetten genomförs på söndag förmiddag.
Övriga förändringar återfinns på respektive plats på hemsidan.
Särskild information gällande stafetten, som inte framgår vid anmälan, kommer att presenteras inom kort.

Förändringar i korthet:

  • 2 x supersprint lopp 2 på lördagen efter kort vila efter lopp 1.
  • Förskjutningar av programmet under lördagen. Se nytt program.
  • Gemensam start damer och herrar även lopp 2.
  • Ändrad löpbana lopp 2.
  • Korrigerad löpbana för 9-13 år på söndagen.

SM-stafett!

Det är med stor glädje och viss stolthet som vi antar utmaningen att arrangera Svenskt Mästerskap i stafett. Vi hoppas på att gamla som unga väljer att bilda lag och köra SM-stafetten på söndag 28/5. Möjligheten finns också att bilda lag med triathleter från andra klubbar, men då utanför själva mästerskapet.
Som vanligt lägger vi stort fokus på att publik, vänner och anhöriga skall kunna följa loppet på nära håll. Det blir högt tempo hela helgen med 2 x supersprint samt RM över Sprintdistans på lördagen 27/5 följt av SM-stafett och 13 år & yngre på söndagen. Perfekt att få ”race-pace” tidigt på säsongen.
Anmälan till SM-stafetten öppnar efter påsk.

Tack!

Tusen tack till alla tävlande, funktionärer, publik och andra som varit med i helgen! Det var lite tråkigt väder på lördagen, bättre idag (söndag). Vi hoppas ni hade en bra upplevelse.

Resultat finns på https://live.eqtiming.com/62066 (lördag) och https://live.eqtiming.com/62069 (söndag). Fyll i ditt startnummer eller namn så kan du se splittider. Det går att filtrera fram listor för olika klasser, se bara till att välja rätt dag.

Resultat hos Svenska Triathlonförbundet (endast sluttider)

Hallsta 2022

15 maj kl 09:00 – vattentemperatur

Igår morse 15 maj hade vi 14°C i vattnet i Skantzsjön. Vädret blir förhoppningsvis fint framöver så det blir behagligt att simma om knappt två veckor.

Glöm inte att cykel- och löpbanorna för Olympisk distans, Sprint/Motion och Supersprint finns på YouTube!

Hallstahammars kommun
Visit Hallstahammar