Resultat från söndag

I väntan på fullständiga resultat från Supersprint-finalen kommer här sluttiderna i totallistan, junior (inkl 16-17) och 16-17 år:

Resultat Supersprint Söndag (PDF)

Loppet genomfördes med jaktstart baserad på placeringarna från lördagen, utan simning eller inledande löpning.

Mastersloppet över olympisk distans 35-69 år (som blev duathlon pga kallt väder och vatten)  hittar man just nu hos EQ Timing

12.9°C

Tyvärr är vädret kyligt i Hallstahammar och det påverkar vattentemperaturen. Nu kl 14 på fredagen har vi mätt 12.9°C i Skantzsjön.

Viktig ändring för Olympisk distans

Vi vill meddela en sen ändring av banan för olympisk distans. Cyklingen ändras till 4 likadana varv om 9.75 km. Detta pga få deltagare – med avseende på bl.a. funktionärer blir det lättare att arrangera en säker cykling, och förhoppningsvis också en bättre upplevelse för Masters som slipper bli utspridda längs ett långt varv på landsbygden.

Löpbanan ändras också till en kompaktare bana med 3 varv á 3.2 km. Den ursprungliga löpbanan korsas av den nya cykelsträckningen vilket gör att löpningen också måste ändras av den anledningen .

Nya kartor finns på sidan för Olympisk distans

14.2°C

Kl 11:00 16 september uppmättes 14.2°C i Skantzsjön.

15.1°C

Kl 15.00 den 14/9 mättes 15.1°C i Skantzsjön. Låt oss alla hoppas på hyggligt väder de sista dagarna.

17.1°C

Varmt väder som vi har i Västmanland just nu är bra för vattentemperaturen i Skantzsjön. Idag 9/9 kl 16.00 uppmättes 17.1°C vid startplatsen för simning.

16.0 grader

Idag på eftermiddagen 8 september uppmättes 16.0 grader i Skantzsjön. Vi hoppas på fortsatt varmt väder fram till nästa helg!

Träningstillfälle i Hallstahammar 9 juni

Västerås Simsällskap (VSS) bjuder in till kostnadsfri triathlon-träning på Hallsta Triathlons tävlingsbanor (Svenska cupens banor) onsdag 9/6 kl. 18:00. CORONA-säkert!!!
Vi kommer att fokusera på cykel + löpning olympisk bana. Den som vill kan självklart komma tidigare och simma.
Enda kravet är att man har en klubbtillhörighet. Om du inte har klubbtillhörighet så får du gärna bli medlem hos VSS.

Mer information och anmälan hos Västerås Simsällskap

Hallsta Triathlon ställs in

Hallsta Triathlon informerar:
Vi måste tyvärr meddela att vår tävling inte kommer att genomföras. Flera av våra funktionärer har samhällsviktiga roller och får inte utsätta sig för risken att smittas. Vi har dessutom flera gamla eldsjälar som vi inte heller kan utsätta för risken att smittas för att vi skall genomföra vår tävling. Vi märker också att intresset för att tävla under rådande situation har minskat kraftigt. Många inklusive ni aktiva undviker ju att resa och träffa personer från andra delar av landet för att inte sprida smittan.

Det var inget lätt beslut men ändå känns det som självklart givet den situation som råder. In i det sista hoppades vi på en ändrad situation, men nu ser vi att ingen förbättring är att vänta den närmaste tiden fram t.o.m. maj månad.

Beslut är taget i samråd med STF. Vi hoppas på förståelse för vårt beslut och hälsar alla välkomna nästa år.
Information angående vad som händer med inbetalda anmälningsavgifter kommer att samordnas med STF och övriga arrangörer.

STF informerar:
Hallsta Triathlon var en deltävling i Svenska Triathloncupen. Besked om Svenska Triathloncupen och Maxi Linköping Triathlon kommer fredag 3 april.